Filip, 9. Září 2009
Míša si už delší dobu přála vidět Benátky, a proto jsme se před tím, než odjedeme do Austrálie, rozhodli udělat malý výlet.
Pátek
Naše cesta začala poslední sprnový pátek. Namířili jsme si to do rakouských alp přes Německo. Sotva jsme se dostali do Alp, oběvili jsme kdesi u silnice nádherný potok s průzračnou vodou. Bohužel na koupání byla příliš studená.

Podobných zastávek jsme udělali po cestě více. Vždycky se našlo nějaké pěkné místo nebo pár zvířátek na očumování.Dále jsme pokračovali do Innsbrucku, kde jsme zaparkovali u jednoho z nejznámějších skokanských můstků. Po zaplacení vlezného do areálu, kdy mi nechtěli uvěřit, že jsem student a studentskou slevu dali pouze Míše, jsme zjistili, že ten kopec je naprosto brutální.
Z fotek to není tak vidět, ale nedokázal bych po té trávě vylézt nahoru ani po čtyřech. Po chvíli trajdání okolo jsme jeli zase dál.Nudnou italskou krajinou jsme dojeli až na začátek jezera Lago Di Garda, kde to kolem nás pěkně foukalo. Jezero je obrovské, v horní části jsou mraky serfařů a není ani pořádně vidět na druhý břeh.
Po pobřeží jezera jsme jeli dál asi ještě 80km necelé dvě a půl hodiny – hrůza. Ubytovali jsme se v kempu, vykoupali a zjistili, že voda v jezeře je mnohem lepší, než moře. Je krásně teplá, docela čistá a hlavně není vůbec slaná.Večer jsme ještě stihli vyzkoušet snad všechno adrenalinové v zábavním parku GardaLand. Jezdili jsme na různých coasterech hlavou vzhůru, padali volným pádem a slupli nějakou tu palačinku.
Sobota
Druhý den jsme se na oběd vydali do Verony, kde jsme pár hodin bloudili po památkách. Objevili jsme dům, kde údajně Romeo pod balkónem žadonil něco po Julii. Mám ale takové podezření, že je to celé spíše jen turistická atrakce.
Po obědě, kdy nás Italové pěkně natáhli (32€ za dvě nic moc pizzy), jsme odjeli do Rosolina Mare.
Další dny
Navštívili jsme Benátky, zajeli jsme do Aquaparku AquaLandia a ve zbytku času jsme jedli pizzy a zmrzliny, koupali se a poflakovali na pláži a u bazénu.
Takhle se v benátkách dělá kotviště pro gondoly. Prostě se do kmen stromu seřízne do špičky a prachsprostě zatlačí ramenem jeřábu do země
Plovoucí panelák
Aquapark AquaLandia
Další sobota
Z Rosoliny jsme odjeli časně ráno. Našim cílem byly opět Rakouské alpy a sice silnice Hochalpenstraße. To je taková klikatá desítky kilometrů dlouhá silnička se zajímavým stoupáním/klesáním, která je otevřená jen v létě.
Byli jsme se podívat na ledovci Großglockner, vyváleli se ve sněhu a zjistili, že v jednom stupni nad nulou jen v lehké mikině a letním tričku to venku moc dlouho vydržet nejde.
Úzkou silničkou jsme dojeli na nejvyšší bod Edelweisspitze v 2571 metrech nad mořem.
Večer jsme se ubytovali v kempu u jezera Zell am See, dali si obrovskou večeři s pořádnou porcí masa a druhý den jeli domů.

Podobné příspěvky