Míša, 9. Říjen 2009

V červnu letošního roku jsme na vodě společně s Hellem a Alčou upekli parádní plán – roční pobyt v Austrálii. Posíleni alkoholem jsme začali vymýšlet, jak vše uskutečnit. Kluci vymysleli business, který tam jistojistě bude mít úspěch – HOUBABAR, já s Alčou jsme spíše rozumovaly o tom, co tam vlastně žije za havěť.

Utekl nám celý červenec a náš super plán se tak nějak začal vytrácet v mlze, bylo třeba vynést ho znova na světlo boží. Filip získal kontakt na jednu z mnoha agentur. Na jejich stránkách jsme se dozvěděli spoustu možností, typů a rad, jak do Austrálie vycestovat. Nicméně tyto informace nám příliš nestačili ke konečnému rozhodnutí, takže jsme si domluvili osobní schůzku v jejich pražské pobočce.

Na schůzku dorazil i Hell, bohužel bez Alči – ta se již poctivě začala učit anglicky. Slečna z agentury nám podala základní informace o způsobu studia a rozvržení prázdnin, spočetla nám přibližné náklady a další rozhodnutí již bylo na nás. Asi týden na to Filip našel agenturu Information planet, která také zprostředkovává pobyty v AU. Zajímalo nás, zda je jejich postup stejný, domluvili jsme si další schůzku. Sem už bohužel Hellojc nedorazili a nám začalo být jasné, že s námi na podzim neodletí, prý poletí v lednu (tak jsme na ně zvědaví). Rozhodli jsme se prorazit jim cestičku do AU sami.

Nabídka v IP se nám zalíbila více, takže v průběhu srpna jsme začali vše zařizovat. Nejdůležitější bylo rozvrhnout naši výuku angličtiny tak, abychom měli co nejvíce volna. Zkusili jsme do AU poslat asi 3 různé návrhy, bohužel ani jeden nám nebyl školou schválen, finální verze však již prošla. Začínáme tedy studiem General english 23.11.2009 po dobu 3 týdnů, pak máme 2 měsíce prázdnin, poté Business english – kurz na 8 týdnů – prázdniny – IELTS preparation kurz – 8 týdnů a zase prázdniny. Vízum nám díky tomuto plánu vyprší v srpnu 2010.

Po zaplacení školy jsme mohli o vízum zažádat, obdrželi jsme jej bez problémů během pár dnů (za poplatek samozřejmě :-D) Dalším krokem bylo sehnat letenky, které Filip nakonec objednal u Student agency. Koupili jsme si pouze jeden směr, cestou zpět bychom se totiž rádi podívali po světě, tudíž bychom zpáteční letenku nedokázali využít.

Takže jak se má situace teď? Pravidelně navštěvuji AquaTerra, kde si zvykám na mega pavouky a šváby. K 31.10.2009 končím v práci a 13.11.2009 odlétáme z Frankfurtu do Sydney. Samozřejmě, že máme obavy, jak vše zvládneme. Zároveň jsme plni očekávání a těšíme se na nové zážitky a zkušenosti, o které se pak budeme moci podělit s vámi všemi.

Podobné příspěvky