Míša, 27. Březen 2010

Konečně jsme dojeli na Manly – jednu z nejznámějších pláží v Sydney. První pokus na kole nevyšel, tentokrát jsme tedy vsadili na jistotu a vyrazili lodí z Circular Quay.  Výlet je to opravdu parádní. Zase jsme viděli Operu a most z jiného pohledu.

Pokračování Konečně na Manly

Filip, 18. Březen 2010

Minulý týden jsme ukončili první modul Business English. Ve čtvrtek se nejprve konala party pro celou školu v klubu Gaff. V pátek jsme se rozloučili s několika spolužáky, kteří kurz ukončili a odjíždí domů. Nás čekají ještě další čtyři týdny. Na následující fotce vypadají všichni úplně dokonale otrávení, ale to je jen nějaká zvláštní náhoda.

Pokračování Škola a výlet do North Sydney

Filip, 16. Březen 2010

Když jsem šel přivítat Queen Mary 2, narazil jsem na velké hejno papoušků Kakadu (Cockatoo). V botanických zahradách bylo kromě spousty kačen a racků i tohle. Bůhvíco to vlastně je .

Pokračování Zvířátka v Sydney

Míša, 14. Březen 2010

V neděli do Sydney přijela druhá nejdelší civilní dopravní loď Queen Mary 2.  Největší  na světě (nejdelší, s největší kapacitou) je od roku 2009 Oasis of the Seas. Queen Mary 2 dokáže pojmout 2620 cestujících a 1253 členů posádky. Je dlouhá 345m a vysoká 72m (17 palub).

Pokračování Čekání na Queen Mary 2

Filip, 12. Březen 2010

O Palm beach se říká, že je perlou mezi plážemi v Sydney. Nachází se zhruba dvě hodiny od centra na malém poloostrově. My jsme se rozhodli, že ani tahle pláž nám nemůže chybět na seznamu a v sobotu jsme tam vyrazili. Už dopředu jsme věděli, že cesta busem bude trvat 2 hodiny. Bohužel jsme ale netušili, že [...]

Pokračování Kodrcavý výlet na Palm Beach

Míša, 2. Březen 2010

Tady v Sydney se pořád něco děje. Minulý týden o víkendu čínská populace oslavila začátek nového roku. Já musela do práce, takže z těchto prapodivných oslav moc nemám, ale Filip šel k večeru s našimi spolužáky omrknout čínský průvod městem.  U kamaráda Goa měli kluci k večeři obrovskou rybu. Go rybu prý jen osolil a hodil v alobalu do [...]

Pokračování Festivaly