Míša, 27. Březen 2010

Konečně jsme dojeli na Manly – jednu z nejznámějších pláží v Sydney.

Manly Beach

První pokus na kole nevyšel, tentokrát jsme tedy vsadili na jistotu a vyrazili lodí z Circular Quay.  Výlet je to opravdu parádní. Zase jsme viděli Operu a most z jiného pohledu.

Z pláže Manly jsme byli spíše zklamaní. Je to taková dlouhá nudle a všude spousta lidí. Vydali jsme se proto raději na procházku při pobřeží a pozorovali surfaře. Z dálky to vypadá dost jednoduše, tak si Filip zase brousil zuby na surfařský kurz.

Tady jsme pozorovali serfare

Při zpáteční cestě nad Harbour Bridge zapadalo slunce, škoda, že to nešlo pořádně vyfotit.

Po čtyřech měsících jsme konečně vyrazili na české jídlo a pivo do hospůdky Praha. Když tam člověk vejde, hned se mu začnou sbíhat sliny, protože tam voní zelí.  Kuba sem vytáhl své francouzské spolužáky. České jídlo jim šmakovalo. My jsme si dali  vepřo-knedlo-zelo a pěkně to zapili plzeňským pivem.

V restauraci Prague, pulitr tocenyho Pilsner Urquel za $8.90

Více jsme se nerozšoupli, protože české jídlo za australské doláče zrovna moc levné není. Hospůdka je udělaná po česku, mají tu českou obsluhu i české pivní tácky.

A jaké jsou další postřehy z našeho života zde? Nu, mám trochu ukrojený nehet a zase pár spálenin z Ogala, jinak to tam ale vůbec není nebezpečné. Počasí je tu zatím fantastické, to se ale během zítřka určitě změní, protože vyrážíme na výlet do Melbourne. Z obchodní angličtiny už jsme trošku přebusinessovaní, každopádně nový kurz nám přinesl nové spolužáky a tím i nové kamarády.

Už jsme si také vyzkoušeli jaké to je grilovat na 35. patře.

Grilovani na 35. patre

Bohužel nás chytl pěknej slejvák, takže jsme všichni museli být schovaní v malém přístřešku. Nicméně výhled je tu skvostný, i ohňostroje v Darling Harbouru jsme zahlídli.

V tuto chvíli už se kdesi v oblacích vznáší Hell s Alčou a jsou na cestě do Sydney. Stráví tu 4 měsíce, těšíme se na ně. Ostatně oni jsou příčinou celého našeho australského vejletění. Už jsme jim přestávali věřit, že přijedou…


Kompletni galerie (Fotogalerie – Part 29)

Podobné příspěvky