Míša, 27. Prosinec 2009

K snídani na Štědrý den jsme se konečně mohli oficiálně pustit do napečeného cukroví a pořádně se s ním nacpat. Taky ten samý den zmizelo, asi ho bylo trochu málo. Po lehkém obědě jsme se vydali na pláž. Venku bylo dost horko a pod mrakem. Na pláži foukal vítr jak blázen, takže jsme se raději ani nekoupali a jen se tak poflakovali. Zrádné počasí pod mrakem se však večer projevilo – Filip se spálil na nohou podle plavek.

Kolem půl sedmé večer, když tu ještě stále bylo plno denního světla, jsme se rozhodli připravit štědrovečerní večeři. Bramborový salát jsem měla připravený z předchozího dne. Musím říct, že se i z těch australských ingrediencí dost povedl a oběma nám moc chutnal. Dopoledne jsem v krámu koupila filé, kapra tady bohužel nemají. Večer jsme zjistili, že se mi podařilo koupit žraloka. Hmm a byl taky moc moc dobroučkej, žádné kostičky a masíčko hodně lehké. Při přípravě večeře jsme stihli kouknout na Popelku.

Když už jsme si vychutnávali naši večeři, přiběhl náš čínskej spolubydlící, kterému Vánoce nic neříkaj, a začal si kuchtit svojí večeři. Hih, takže jsme to rychle zhltli. Filip pro mě připravil překvapení. Stromeček tady bohužel nemáme, takže naskládal dárky pod náš větrák :-D Ten největší se tam nevešel – koupil druhé kolo. Takže teď už můžeme vesele jezdit na kole oba dva! Po dárečkách jsme vyrazili do města. Místní radnice je teď v době Vánoc krásně osvícená, nafotili jsme pár fotek a pak šli obdivovat krásy nočního Darling Harbouru. Jak jsme už jednou psali, je to také nádherná podívaná, všechno se tu třpytí.

Na pátek 25. jsme měli domluvené grilování na pláži s jedním brazilským párečkem. Moc jsme se těšili, že si konečně s někým zase popovídáme a uskutečníme první pravé australské grilování – barbecue. Počasí nám tedy moc nepřálo. Když jsme nasedali na autobus směrem na pláž, bylo pěkně zataženo. Ošklivé počasí však mělo velkou výhodu, na pláži u grilovacích pultíků nebylo narváno a my jsme zabrali stůl. Juliana a Thiago dorazili chvilinku po nás, takže grilovačka mohla začít. Přesně ve chvíli, kdy jsme si rozložili své kousky masa na gril, se zvedl neskutečnej vítr, všechny věci nám začaly poletovat. Měli jsme co dělat, abychom je pochytali. Nakonec jsme ale úspěšně upekli masíčko a párečky, popili, pojedli, hezky si popovídali a když už byla opravdu zima a dost nepříjemný déšť, vyrazili jsme směr domov.

Co je to Boxing Day? 26.12. se tu všichni zblázní – jak prodejci tak kupující. V obchodech jsou tu obrovské slevy, všechno jde minimálně na poloviční ceny. Takže lidi neváhají a opět propuká nákupní horečka, ovšem mnohem horší než ta před Vánoci. My jsme se na slevy vydali podívat na Bondi Junction a bylo to opravdu vysilující. Obchoďák byl maximálně natřískanej, dlouho jsme jen pouhé okukování zlevněných věcí nevydrželi a museli jsme utéct. Počasí stálo zase za prd, celý den 19 stupňů a déšť, no to nám to léto pěkně začíná.

V neděli se počasí trochu umoudřilo a my mohli vyrazit na našich nových kolech na výlet. Objeli jsme okolí Randwicku včetně parku. Park je přímo dělanej na pohodové projížďky. Cyklisti tu mají svůj pruh, pak ti, co si chtějí zaběhat, a pak všichni ostatní včetně pejskařů.


Kompletni galerie (Kompletní fotogalerie – Part 16)

Podobné příspěvky