Míša, 2. Březen 2010

Tady v Sydney se pořád něco děje. Minulý týden o víkendu čínská populace oslavila začátek nového roku.

Já musela do práce, takže z těchto prapodivných oslav moc nemám, ale Filip šel k večeru s našimi spolužáky omrknout čínský průvod městem.  U kamaráda Goa měli kluci k večeři obrovskou rybu.

Go varil

Go rybu prý jen osolil a hodil v alobalu do trouby. Nevím, jak to vykouzlil, ale dle fotek a i podle Filipa, byla vynikající.
 

Průvod městem trval prý kolem 2 hodin a všude byl samej Číňan. Letošní rok je ve znamení Tygra.  Podle znalců hvězd bude rok Tygra dynamický, plný emocí a nečekaných zvratů, tak uvidíme.

O tomto víkendu se  uskutečnil další průvod městem. Tentokrát ale mnohem mnohem lepší. Konalo se Mardi Gras. V překladu masopust. Všude ve světě je Mardi Gras spojeno s velkými karnevaly a bujarými oslavami před začátkem období půstu.  V Sydney Mardi Gras = svátek gayů a lesbiček.

Pohlavi?

Nebo spíše jde o obrovský karnevalový průvod skrz hlavní tepny města, do kterého se zapojí všichni ti, kteří chtějí dát najevo svůj nesouhlas s homofobií. Kromě dokonalých transvestitů, skoro nahých můžů a žen, šli v průvodu městští i státní policajti, hasiči, záchranáří, letci, doktoři, zoologové a mnoho další.

Plavcici

Každý vždy tancoval se svojí skupinou, za vlastního hudebního doprovodu. Celkově to byla neskutečná šou, podél Oxford Street se shromáždily davy lidi, které vytvořily pulzující atmosféru.

My jsme stáli asi tak v páté řadě a tak jsme byli přinuceni si koupit plastové štokrle, abychom z toho taky něco měli.

Kdyz je nekdo prcek, tak mu $20 pomuze

Karneval trval asi 3 hodiny. Nohy nám málem upadly, ale stálo to za to. Kolikrát bylo těžké poznat, zda právě prošla ženská, s Filipem jsme se o druhu pohlaví spíše jen dohadovali.

Fesak

V pondělí jsem oslavila narozky já. Konečně jsem rozbalila dva balíky z Čech. Od holek jsem dostala zimní vestu a mám obavy, že se mi tu bude hodit…

Filip koupil vynikající dortíky a obdaroval mě iPodem. No a pak také zařídil super výlet do Melbourne, kam poletíme koncem března na Grand Prix. Už se mooc těšíme.


Kompletni galerie (Festivaly)

Podobné příspěvky