Míša, 7. Prosinec 2009

Tři týdny v Sydney a žádnej klokan!!! Tak to tedy ne, s tím se muselo co nejdříve něco udělat. Na neděli jsme si tedy domluvili s kamarádkou ze školy výlet do Featherdale parku. Bohužel ona musela nakonec do práce, takže jsme vyrazili s Filipem sami. Tento park plný divočiny se nachází dost daleko od centra. Nasedli jsme na vlak a vyjeli do neznáma. Naštěstí Filipovo orientační smysly tentokrát zapracovaly správně, vystoupili jsme na zastávce Blacktown a odtud jsme doběhli dokonce i správný autobus. Pak už byla cesta jen pár minut a my jsme se ocitli před vchodem do parku. Hned u kasy jsme zjistili, že u sebe nemáme studentské průkazky, takže vstup byl bez slevy, sakra práce.  První co mě napadlo – tady bude ale pavouků!!! Na tuhle myšlenku jsem ale honem rychle zapomněla, protože se mi naskytl krásný pohled. O pár metrů dále se vyvaloval klokan na sluníčku a bylo mu úplně jedno, že okolo něj chodí lidi a hladí si ho a fotí.

Poho-d-a-a-a

Jak jsme tak postupovali dále, zjistili jsme, že klokani tu mají volný výběh a můžou si skákat všude, kde se jim zalíbí. A že si to umí vychutnat! A když se rozhodli pro něco dobrého si skočit, byly to skoky jak na pérkách, hop hop a byl včudu. Viděli jsme i maminu klokanici s malým Skypíkem v kapse, zdrhla ale moc rychle a nestihli jsme ji vyfotit.

Další obrovské jéééé jsem vykřikla v zázemí pro koaly. Mají tu spoustu koalích medvídků a všude tu to voní (nebo spíš smrdí) eukalyptem. Koaly jsou totálně líný zvířata, zase se nechají hladit a všechno je jim šumák. Občas přežvýknout nějakej ten list eukalyptu, většinu času ale chytají lelky, spí a sotva se udrží na stromě. Zvednout packu by jim dalo moc práce, no koala = symbol lenosti.  Na fotkách vypadají jak plyšoví, ale věřte nám, jsou živí!!!

V ČR už bylo po čertech, my jsme se jednoho také dočkali. Byl to ovšem čert tasmánský. Pozorovali jsme ho při krmení, noo pobíhal pořád dokola, skoro jak ten v Bugs Bunnym :-D

Dalším zvláštním australským zvířátkem je wombat, roztomilý tlustý zvíře. V parku je také moooc papoušků různých barev, krokodýl, klokani – albíni, ježury, hadi, pávi a spousta dalších.

Výlet to byl opravdu úžasný, doufám, že si jej s námi užijete alespoň z fotek.


Kompletni galerie (Kompletní galerie – Part 12)

Podobné příspěvky