Míša, 14. Srpen 2010

Možná jste si už říkali, co se s námi stalo, že se s námi slehla zem a podobně. Ve skutečnosti si tak v poklidu pobýváme v Sydney, pracujeme, chodíme na procházky a tak nějak si vychutnáváme no worries life. Také ale pomalu a jistě začínáme plánovat cestu domů . Naše původní vízum vyprší 23.8. Takhle brzo se ale domů ještě nechystáme. Chceme si prodloužit víza, nějaký ten měsíc se zdržet v Sydney a pak se vydat campervanem na velký trip při východním pobřeží Austrálie. Po cestě směr domov se ještě zastavíme  v Thajsku a Malajsii. Honza s Alčou byli vysláni jako předvoj a právě v těchto dnech prozkoumávají Thajsko. Dle jejich záznamů je to úžasná země a už se tam opravdu moooooc těšíme.

S těžkým srdcem jsme se s Hellojcma rozloučili a ten samý den jsme přivítali naše nové spolubydlící Mika a Jenny.

Posledni spolecna fotka

Ze začátku jsme měli trochu strach, že to budou velká párty zvířata, páč Mike je Angličan a Jenny je Irka. Opak je však pravdou, nikoho si domů nevodí, jsou moc milí a ještě si pokecáme anglicky.

Protože se tu počasí pořád nechce umoudřit, nezbývá nám nic jiného, než v deštivých dnech zalézt někam pod střechu – ideální jsou muzea. V Museum of Australia mají parádní výstavku dinosaurů.

Moc se mi také líbila kostra slona….

a sladký domov – kostlivec má na vodítku kostřičku psa, za zády mu kostlivec kočka honí kostíka myš, v kleci sedí na bidýlku ptáček.

Home sweet home

Také jsme poznali rozdíl mezi sushi prodávaném ve stánku a sushi, které mají v restauraci na super vláčku. Od té doby, už mi sushi rolky ze stánku nechutnají…

Vytecny losos i s jikrama

Na Paddy´s Marketu  nakupujeme ovoce a zeleninu.  Tedy Filip tam nakupuje. V neděli večer zlevní všechno na dolar a je tam strašná šlapanice. Já na ty Číňany už po celém dni nemívám sílu, ale Filip to zvládá bravurně. Vždycky přinese plnej batoh vitamínů.

V Royal Botanic Garden se vesele prohání obrovská hejna papoušků kakadu. A jsou to pěkní potvoráci. Přinesli jsme jim rohlík a hned šli po nás, jak kdyby nás chtěli sežrat. V jednu chvíli na Filipovi seděli snad i čtyři.

Byli tam krásně zbarvení papouchové, ti ale na nás nenalítávali. Jenom zvědavě pokukovali, kdy jim taky konečně něco hodíme přímo do zobáku.

Před pár týdny zažili místní šopy telefonních operátorů a Apple šopy parádní nápor. O půlnoci se začal prodávat iPhone 4 a nedočkaví Ozzíci už mnoho hodin před otevřením stáli fronty. Ani déšt je neodradil, ještě vyfasovali promo pláštěnky.

Na chodniku a v desti

Přestože Apple Store začal prodávat iPhony až druhý den ráno, i před ním se udělala několika hodinová fronta.

Mlha po ceste k Apple Store

Euforie strhla i Filipa, novej foun si prostě nemohl nechat ujít a tak vesele šupajdil také do fronty.  Joo vystál si jí tři hodiny ale nakonec se dočkal…

V Darling Harbouru se jeden víkend uskutečnila přehlídka jachtiček. Krásná podívaná, stačilo chodit po břehu a kochat se. Tahle růžová patří Jessice Watson, která na ní ve svých 16 letech obeplula svět.

Na teto jachte nedavno Jessica Watson obeplula svet

Minulý víkend se v Sydney konal největší běžecký závod na světě City2Surf. Zúčastnilo se ho 80 tisíc běžců, já to neviděla, páč jsem byla v práci, takže mi to přijde úplně nemožné. Filip ale vše nafotil a opravdu město bylo naprosto zalidněné nadšenci.

Startovalo se na etapy, vždy podle zdatnosti jednotlivých skupin.

Nakonec se ale ulice stejně ucpaly a závodníci jen šli, protože nebylo kam běžet :D Cílem bylo doběhnout z centra města na pláž Bondi. Výtěžek ze startovného šel na charitu.

Pobez dedo, pobez.

A kdyby vás zajímalo, jak se kamarádím s kuřatama (kurencema jak by řekla Kika ze Slovenska :D) mrkněte na následující video.


Kompletni galerie (Part 42)

Podobné příspěvky