Míša, 28. Srpen 2010

Minulý týden v sobotu jsem netrpělivě vyčkávala, kdy už konečně přijde ta správná hodina a já přivítám moji bývalou kolegyni Jaňoucha s  kamarády v Sydney. Díky jejich kurioznímu přeletu z Melbourne do Sydney se tomu tak ale nestalo a my se sešli až v neděli. Klatovští vandrovníci totiž v Melbourne čekali na svůj let do Sydney ve správný čas bohužel na nesprávném letišti.  Naštěstí sehnali letenky ještě tentýž večer, takže své putování přeci jen posunuli zase o krok dál.

V neděli jsme společně vyrazili na procházku do Botanic Gardens kolem Opery a Harbour Bridge. Podrbali jsme pár papoušků kakaďáků a pak docela promrzlí došli k nám domů.

V pondělí jsme pokračovali tour de Sydney, navštívili jsme čínské zahrady. Počasí nám moc nepřálo, obloha byla pořádně zakaboněná. Přesto jsme si společně vychutnali klidnou atmosféru zahrad.

Z Darling Harbouru jsme to vzali kolem QV Building a Town Hallu na oběd. S plnými pupky jsme se odebrali na vlak a vyrazili za australským zvířectvem do Featherdale parku.

Klokani, medvídci koala, papoušci a ostatní obyvatelé parku byli přívětiví a všichni se od nás nechali podrbat. Jeden děsně barevnej kohout se nám pletl pod nohy.

Malý klokánek si vyřizoal účty s ledňákem.

A koalové byli jako obvykle líní jak vši.

Následující den se Klatováci vydali do Blue Mountains. Tam jsem s nimi bohužel nemohla z důvodu zachování věrnosti Ogalu. Večer jsme ale s Jaňouchem příjemně poseděly a poklábosily nad sklenkou piva v jedné z hospůdek.

Ve středu odpoledne jsme společně ještě prošli známé pláže. Procházka se vydařila, sluníčko nás hřálo a vítr nám pěkně ošlehal tváře.

Taky jsme tu udělali pár bláznivých fotek…

Den jsme zakončili vegetariánskou večeří, kterou Lucka uvařila v backpackeru. Specialitka z fenyklu byla opravdu super. Pak už mi nezbylo nic jiného, než se s toutu prima bandičkou rozloučit.

Jaňouch, Lucka a Vláďa už se teď zabydlují na Novém Zélandu, kde stráví celičký rok.


Kompletni galerie (Part 44)

Podobné příspěvky