Filip, 11. Září 2010

Čas neúprosně letí a my pomalu začínáme počítat naše poslední dny v Austrálii. Domů ale jen tak nepoletíme, předtím nás ještě čeká velké dobrodružství. V plánu máme cestu na sever po východním pobřeží Austrálie, ze Sydney do Cairns. Podle mapy máme před sebou něco přes 3 000 kilometrů plných zastávek, odboček, výletů a dalších radovánek. Vyrazíme 24. října v zeleném campervanu a další tři týdny v něm budeme cestovat, spát i vařit.

Rádi bychom navštívili zábavné parky v Brisbane, surfovali v Surfers Paradise, jezdili po pláži na Fraser Islandu a po třech týdnech se dostali až do Cairns. Jakmile vrátíme campervan, čeká nás 15. listopadu přesun autobusem zpět na jih k ostrovům Whitsundays, kde máme na týden pronajatou jachtu. Budeme se tedy celý týden jen opalovat, šnorchlovat a jachtit mezi ostrovy Velkého bariérového útesu.

Na to, kam to vlastně pojedeme, se můžete podívat zde.

Mapa

Protože ale jachtit vůbec neumíme, musel jsem se v Sydney přihlásit na jachtařský kurz. Teda né, že by mi to vadilo.

Sailujeme v Sydney Harbouru

Na skippera (kapitána) to bohužel nedotáhnu, protože nemáme dostatek času a je to i trochu náročné na dolary (4 000 AUD). Začal jsem zatím úvodním kurzem RYA Start Yachting. Po čtyřech dnech v Sydney Harbouru bych to okomentoval asi jen jedním slovem – úžasné.

Tohle je foto z dalsiho jachteni, tentokrate ze zavodu.

Kurz jsem dokončil a rád bych stihl ještě další kurz, RYA Competent Crew, což by ze mě mělo udělat kompetentního člena posádky. Kurz je minimálně třídenní, spí se na lodi a plachtí se podél Australského pobřeží.

Dnes jsem se navíc zúčastnil jachtařského závodu a takhle nějak jsme plachtili.

A co se ještě děje? Vlastně pořád něco. Počasí se umoudřilo, takže si občas zase vyjedeme někam na kole, naposled to bylo na sever Sydney, na pláž Curl Curl.

Curl Curl Beach na severu Sydney

V obchodním domě David Jones’ Florist v centru Sydney se mezi voňavkama konala výstava květin a všude byly krásně naaranžované kytice. Míša se odtamtud nechtěla ani hnout.

Jones Florist - obchodak se sminkama a vonafkama plnej rozkvetlych kytek

Poslední zajímavost, na kterou jsem si vzpoměl, je, že jsme viděli krásnou duhu. Snad nikdy jsme dosud neviděli oba konce duhy až před pár dny.

Jeste nikdy jsme nevideli oba dva konce duhy. Vyfotit to poradne neslo, ale nejak jsem to nakonec poskladal do sebe.


Kompletni galerie (Part 45)

Podobné příspěvky