Míša, 18. Listopad 2009
Včera dopoledne jsme vyrazili poprvé k moři, tady kousek od našeho bydlení. No kousek, popojížďka vlakem a pak tříkilometrová procházka to byla. Po cestě nám totiž ujely dva autobusy, ani jednou jsme nestihli správně zamávat, aby nám zastavil.

Čím více jsme se začali přibližovat k vodě, tím větší byl vítr. Jooo včera to nebyl letní den, bylo to na mikinu. Na pláži byl krásnej píseček, nikde ani živáčka, jen spousta racků.
Ti chuděrové nemohli ani lítat, když chtěli letět dopředu, tak museli sakra zabrat, jenže pořád stáli na místě. A když přistáli, tak si museli stoupnout a chodit bokem, aby je to neodfouklo.
Cestu nazpět jsme už pěšky absolvovat nechtěli, takže jsme se rozhodli vzorně si stoupnout na busovou zastávku. Jenže to jsme netušili, že v místě, kde se nacházíme, už neplatí naše „červená“ jízdenka. Vysolili jsme další doláče…
K obědu jsme se spokojili s těstovinama, jak jinak. Po obědě jsme opět museli do banky, účet samozřejmě nezačal fungovat (no to se dalo čekat). Zase jsme se při rozhlížení na přechodu pro chodce několikrát zhrozili, že auto jede bez řidiče a k večeru se dostali celí utahaní do postele. (Večeře = toasty)
V jednom obchoďáku měli supr Vánoční výzdobu.
Dnešní dopoledne uteklo jako voda, začalo velké shánění nového bydlení. Obvolali jsme několik inzerátů, některé již nebyly aktuální, jiným nebylo rozumět a se 3 jsme si domluvili prohlídku na dnešní odpoledne. Po obědě (placky a míchaná vajíčka) jsme nasedli na vlak a hurá do Harris Street. První byt – dokonalej kutloch, člověk se nestačí divit, v čem ti Číňani jsou ochotni bydlet – byla to v podstatě výloha. Druhý byt se nám dosti líbil, ale za tu cenu, kterou byl nabízen, jsme se rozhodli ještě počkat, třeba se najde něco lepšího. Třetí a zároveň poslední byt se nacházel v mooc pěkném baráku ve 13. patře. Jenže tam jsme se ani nepodívali, slečna volala, že už někoho mají, pak zase že nemají, no možná zítra se ozve a půjdeme se už opravdu podívat. Takže hon na byty zdaleka nekončí, spíše se začíná rozjíždět, tak nám držte palce!
Kromě toho jsme ještě stihli projít Royal Botanic Gardens a vyfotit se před těma nejznámějšíma pohledama na Sydney.

Podobné příspěvky