Míša, 20. Listopad 2009
Už třetí den hledáme bydlení. Dneska jsme se vydali obhlédnout byty v oblasti Kingsford. Dle inzerátů jsme byli samozřejmě natěšeni, co to bude za nádheru. Podle telefonních hovorů jsme dokonce byli přesvědčeni, že to nebude sdílení bytu s Číňany, protože do telefonu uměli dost dobře anglicky. No první bydleníčko bylo opravdu moc pěkné, zlepšilo nám to náladu, i když spolubydlící by byl Číňan. Další obydlí bylo doslova nepopsatelné. Bydlela tam hromada Číňanů a v kuchyni to vypadalo jako u naší babi ve stodole (radši ani nechci vědět kolik pavouků mi přeběhlo přes nohu). Dále jsme prošli ještě pár ucházejících obydlí, která nás ani neurazila ani nenadchla. A pak přišla naprostá bomba. Odrovnaní po celém dni, upocení a smradlaví jsme se doplazili do Ultima. Vešli jsme do dokonalého bytečku, s nečíňanem a s veškerým vybavením. V ceně nájmu by byla posilka, bazén, jacuzzi, ping pong, knihovna, fotbálek, grilováníčko, klimoška, myčka na nádobí, no všechno, na co si jen vzpomenete. Pěkně jsme si pokecali a byli hned oba rozhodnutí. Bohužel týpek nám nakonec řekl, že má ještě zájemce a že se nám ještě ozve. Takže zítra si dáme asi pauzu v honbě za bydlením, půjdeme konečně na pláž a večer se uvidí.

Jo jen tak mimochodem, dneska jsme byli také na pláži – Maroubra beach. Celý den jsme se pekli ve městě asi tak v 35 stupních, sotva jsme se převlíkli na pláži do plavek, přihnala se bouřka a pobřežní hlídka vyhnala lidičky z vody.
Naskočili jsme na bus směr centrum. Řidič byl vrah :-D Po deseti minutách půlka autobusu usínala, opírala si čela o skla a protější sedačky, přiškrtil nám přísun kyslíku. Ha, rozbila se klimoška, když na to řidič přišel, vyhnal nás ven na vzduch a ať jedeme dalším busem.
A aby ten den pěkně skončil, zabloudili jsme po cestě z vlaku k baráku, už byla tma, takže těžko říct, kudy jsme vlastně šli. Pěkné na tom bylo setkání s velkou zrzavou kočkou, která se mazlila, to bylo něco pro mě.

Podobné příspěvky