Míša, 21. Prosinec 2009

V sobotu jsme vyrazili do Randwicku, kousek od našeho bydlení, do žokejského klubu na dostihy. Je to opravdu ohromná událost. Pro pány v sakách je to den plný sázek a adrenalinu, pro dámy v šatičkách a v kloboucích den přátelských úsměvů, klábosení a hlavně hodně popíjení vínečka.

Vsichni v sakach a satickach

My jsem se tu cítili jako praví turisté. Naše oblečení samozřejmě nedopovídalo oděvům členů klubu a taky jsme se nemohli tak rozšoupnout. Filip měl k obědu klasický dostihový párek v rohlíku, já měla tlustý hranolky s kečupem. Stačila jsem se taky neskutečným způsobem pokydat kečupem a hranolkama, tímto jsem přišla o půlku porce a hlad nezahnala. Samotný závod je opravdu krásná podívaná. Ze začátku toho tedy není moc vidět, protože kobyláci startujou kdesi v dálce. Když se pak ale celé stádo blíží k cílové rovince, tají se člověku dech. Po každém doběhnutém závodu jsme se šli na koníky podívat a taky si je vyfotit ve sprše.

Po páté hodině jsme se přesunuli do centra, prošli známé uličky a pomalu ale jistě jsme došli do parku u Botanických zahrad – The Domaine. Byla zde připravená obrovská scéna na rozmanitá představení a hlavně se tu v podstatě nedalo hýbat. Každičký kousíček trávy byl zabraný dekou a lidičkama v červených čepičkách. Již celý den zde piknikovaly rodinky, mladí i staří a čekali na večerní vyvrcholení – vánoční večer plný koled, které zde zazpívaly pěvecké hvězdy. Tajně jsme doufali, že najdeme na zemi alespoň pár volných centimetrů čtverečních, kam bychom mohli usadit své zadnice. Bohužel se nám nezadařilo.

Sydney Carols In The Domain

Nad hlavami nám kroužili samí netopýři, kolem hlav nám lítaly meče, se kterými tu děcka šermovala. V půl deváté, když už se skoro setmělo, všichni rozsvítili svíčky a začal přímý přenos do televize, zpívání koled. Atmosféra opravdu moc pěkná, všude samé světýlko a santovská čepice. Bohužel nám tu chyběla vůně svařáku a pražených oříšků, aby to byly opravdové Vánoce. No holt vánočním trhům na plzeňském náměstí se nic nevyrovná.

V neděli po úklidu a obědě jsme vyrazili autobusem směrem k moři na pláž Little Bay. Autobus nás vysadil v nemožných končínách, kde byl akorát domov důchodců. Po chvilce chůze jsme ale odhalili plážičku Little Bay, kterou obklopují mohutné kameny.

Trochu jsem si zahorolezčili a pak už vyrazili na procházku golfovým parkem. Golfový park se tu táhne podél pobřeží a pak se změní v nezkrocenou buš (Botany Bay National Park). Chvilkama jsme měli strach, že naše hlavy to pěkně schytají míčkem do hlavy, vstup je tu samozřejmě na vlastní nebezpečí.

Našli jsme i několik zatoulaných míčků, dva skončily v naší kapse. Když už jsme procházeli národním parkem, měli jsme pěknej strach, co na nás kde vyskočí. Raději jsme přidali do kroku a po docela dlouhé procházce jsme se konečně ocitli na pláži Congwong. Odtud už jsme chytli bus a celí vyhladovělí se vraceli domů.


Kompletni galerie (Kompletní galerie zde – Part 15)

Podobné příspěvky