Filip, 7. Prosinec 2009

V sobotu zrovna nebylo počasí na nějaké velké koupání, tak jsme se oblékli do džín a vyrazili na procházku po pobřeží z Bondi Beach na Coogee Beach.

Bondi Beach byla plná serfařů. Serfování vypadá moc lákavě, budu to muset co nejdřív vyzkoušet. Trochu nechápu jak to, že se v té vodě navzájem nepomlátí. Na Bondi je to totiž i ve vodě hlava na hlavě.

Z jedné pláže se dá velmi krásnou procházkou po útesech dostat na další.

Útesy jsou pořádně vysoké. Některým lidem zjevně chybí adrenalin, a tak tam často na krajích jen tak posedávaj a polehávaj. Ke kraji se mi teda moc chodit nechtělo.

Cesta po pobřeží je lemovaná zastávkami, kde se dá posilovat. Každá z nich je zaměřena na část těla. Míša si jednu z nich vyzkoušela. Jinak kolem nás furt někdo běhal – sluchátka na uších, ipod na bicepsu.

Voda měla cca 20 stupňů a zrovna byl odliv. Číst ale vlastně umíte sami…

Na Bondi Beach a Bronte Beach jsou takové napůl přírodní bazény se slanou vodou. Na Bondi se sice platí vstupné $5, ale na Bronte je bazén zdarma. Dobré je, že se tam dá plavat. Nejsou tam totiž vlny jako na moři. Na obzoru navíc zrovna projížděla taková malá jachta.

Furt jsme někde ve měste naráželi na čtvercová hřiště s anglickým trávníkem a nevěděli jsme, na co jsou. Teď už to víme – Bowls. To taky musíme vyzkoušet, ale je na to potřeba trochu víc lidí. Hlásí se někdo?

Taky jsme potkali pár chlapáků, kteří se honili za nějakým divně nafouklým míčem. To mě ale moc nebere. Když tu má člověk žízeň, tak se jednoduše napije.

Během návratu domů jsme na jednom keři viděli velkou pavučinu a v ní hezky zbarveného pavoučka. Míša překvapivě neječela ani nevypadala, že by se ho nějak extrémně bála. Asi to s tou arachnofobií nebude tak horký.


Kompletni galerie (Kompletní galerie zde – Part 11)

Podobné příspěvky