Míša, 6. Prosinec 2010

Do Chiang Mai jsme se rozhodli vydat vlakem. V Bangkoku jsme si předem koupili místenky do druhé třídy nočního vlaku, první třída už byla totiž vyprodaná. Vyjeli jsme v šest večer a do Chiang Mai jsme dorazili druhý den v devět hodin ráno. Ve vlaku se leželo docela pěkně, ze sedaček se rozloží slušná postel. Bohužel kravál byl nepřeslechnutelný a vlak sebou házel ze strany na stranu, takže spát se moc dobře nedalo. Fotit jsme ve vlaku ale nějak zapomněli, tak se alespoň můžete podívat na můj nový batoh, který se šikovně otevírá z boku jako kufr.

Nadrazi v Chiang Mai

V Chiang Mai jsme se ubytovali v moc pěkném penzionku CM Blue House s francouzským majitelem. Vybavení a jídlo tu bylo díky němu dost po evropském stylu.

Na ulici jsme odchytli tuk-tuka a domluvili jsme se s ním na celodenním výletu. První zastávkou byl Tiger Kingdom – království tygrů. Zaplatili jsme si vstup k těm největším čičinám a pak k těm nejmenším koťatům. Dospělí tygři byli pěkně vypasení, přežraní a hrozně líní. Nehnulo s nimi ani naše drbání, prý jsme drbali moc něžně.

Malá koťata už byla trošku živější. Byly to dvě tygří slečny, tři měsíce staré, a vážily deset kg. Mohli jsme se s nimi muchlovat, jak se nám zalíbilo.

Lulu jsem pak dostala na klín a mohla jsem ji i trochu nakrmit.

Další zastávku jsme si udělali na hadí farmě. Thajci nám tu předvedli šou s krajtou, škrtičem a ještě dalšíma plazivýma potvorama. Pak jsme jednoho macka dostali za krk.

V opičím království se nám líbila malinkatá opička, která se nám pořád šplhala po rukou a vyváděla psí kusy. Představení opičáku nám přišlo moc cirkusové a bylo nám jich spíše líto, že z nich udělali takové kašpary v zajetí.

Červeným minibusem jsme vyjeli na horu Doi Suthep do výšky 1600 metrů nad mořem, kde byl překrásný wat.

Večer jsme se ještě stihli zajít podívat na Muay Thai.

Druhý den v Chiang Mai jsme prožili v přírodě. Vyjeli jsme s organizovanou túrou na sever města. První zastávkou byla zahrada pěstitelů orchidejí.

Pestirna orchideji

V džungli jsme pak nasedli na rafty. Řeka byla místy dost divoká, takže helma a vesty byly na místě. Protože slonů není nikdy dost, i tady jsme si na nich udělali projížďku. Na konci jsme se nemohli vynadívat na jejich koupání.

Následoval trek džunglí, který byl docela náročný, samé stoupání. Naštěstí nebyl příliš dlouhý. Filip se vykoupal pod vodopádem, kde jsme měli hodinku na relax.

Vodopady kdesi v dzungli

Den jsme ukončili jízdou na bambusových raftech, to byla zase jen taková oddychovka.

Třetí den jsme se prošli po městě a okoukli nejstarší chrámy.

Ten den mě přepadla nějaká chřipka, takže jsme po zbytek dne relaxovali u penzionku.


Kompletni galerie (Part 54)

Podobné příspěvky