Míša, 17. Prosinec 2010

Z Phuketu jsme se dopravili autobusem do městečka Krabi bez větších problémů, cesta trvala necelé tři hodiny. Na autobusovém nádraží v Krabi se na nás zase vrhli místní dotěrní taxikáři a naháněči. Jelikož jsme potřebovali chytnout taxíka na odlehlou pláž Naklong Moung, nechali jsme se jednou odchytávačkou nalákat. Nabídla nám docela dobrou cenu a my se tak v obrovské dešťové přeháňce dostali do malé vesničky u pláže. Ubytování bylo celkem skromné, i když cena tomu vůbec neodpovídala (Koh Kwang Resort). Široko daleko nic nebylo a restaurace měly nehorázně vysoké ceny. Docela nám místní vydřidušství pokazilo náladu. Sedli jsme proto raději na skútr a objeli odlehlé plážičky.

Po dvou nocích jsme se přemístili do Ao Nang. Ubytování v penzionku Lavinia bylo trošku dražší, ale čisté a s klimatizací.  Scenérie, které jsou vidět z pláže, jsou opravdu úchvatné. Z vody všude vyčnívají obrovské vápencové skály, některé jsou až 350 metrů vysoké.

Koupani na muslickove plazi Ao Nang

Filip se rozhodl udělat si potápěčský kurz, takže jsme hned navštívili místní potápěčské centrum. Já jsem se této zábavy dobrovolně vzdala, přeci jen mi hloubky nedělají moc dobře. Domluvila jsem se, že s potápěči budu moci jet šnorchlovat a byla jsem nad míru spokojená. PADI Open Water Diver je kurz pro potápěče začátečníky. Kurz trvá tři dny. Filip se ještě společně s jedním Amíkem naučil jak zacházet s potápěčskou výstrojí a jak se bezpečně potápět. Díky tomu, že úspěšně splnil všechny čtyři ponory a napsal teoretický test, se teď může potápět do hloubky 18 metrů.

První den kurzu kluci strávili ve třídě a v bazénu. Druhý den jsme společně s dalšími potápěči vyrazili na moře. Výlet velkou lodí na ostrov Ko Phi Phi byl velmi pohodlný a nádherný.

První ponor se konal u Viking Cave.

Při šnorchlování jsem narazila na krásné rybičky, kluci prý viděli hodně klaunů (Nemo). Bohužel Filip s sebou nesměl mít foťák, takže mám nafocené jen své úlovky.

Při druhém ponoru jsem pozorovala potápěče pod sebou. Brzy mi ale zmizeli v hloubi moře.

Sundavani masky pod vodou

Třetí den kurzu jsme vyrazili menší lodí (long tail boat) na místní ostrovy.

Minuli jsme známý Chicken Island – ostrov se skálou ve tvaru kuřete.

Chicken Island

Šnorchlování a potápění bylo ještě krásnější než předchozí den. Narazila jsem na velikou želvu. Měla na krunýři přisáté tři ryby, které se na ní vozily. Úžásná podívaná.

Taxi

Taky jsem si zaplavala s mořským hadem. Jen jsem nevěděla, jak moc může být nebezpečný, a tak jsem mu pak raději utekla.

Sea Snake

Pláž v Ao Nang je moc pěkná. Nechtěli jsme se ale jen válet, a tak jsme další den vyrazili na pláž Railay.

V korunách stromů a kolem odpadků se proháněly zlobivé a ukřičené opice.

Celou dobu našeho pobytu v oblasti Krabi jsme zvažovali, zda jet na slavnou pláž Maya Bay, kde se natáčel film Pláž. Ve filmu to vypadalo jako ráj na zemi. Všichni místní nás ale přesvědčovali, že je tam přeturistováno a rozhodně to není nejkrásnější místo, které bychom mohli vidět. Vybrali jsme si tedy raději jiný výlet a vydali se na šnorchlování při západu slunce. Třikrát jsme měli možnost vyskočit z lodi a pronásledovat rybičky.

Na Tup Islandu jsme dostali ugrilovaný špíz k večeři (byl moc dobrý, jen ta muší porce nás moc nezasytila) a pozorovali jsme západ slunce.

Když už byla úplná tma, vyskákali jsme zase do horkého moře. Takovou podívanou snad nikdo nečekal. Všude kolem nás byl fosforeskující plankton. Vypadalo to jako milion světlušek, opravdu krása.

Když jsme dorazili zpátky na pevninu, chtěli jsme vyrazit k našim oblíbeným stánkům a dát si něco na dřívku k večeři. Stánky ale nějakou záhadou zmizely a my skončili v pizzerii.

Vyhlasena restaurace na ulici


Kompletni galerie (Part 56)

Podobné příspěvky